Glæd Dem

Kan De mærke det? Vist kan De det. Det er i luften, det hænger fra træernes grene, og det driver af driverne i grøfterne. Overalt er det, og snart kan det ikke ignoreres længere:

Forandringen er på vej. 2006 bliver et år, som på afgørende områder vil adskille sig fra 2005, og dét siger ikke så lidt. For 2005 var i sig selv ret anderledes.

Hvis jeg skal være helt ærlig, så vænnede jeg mig aldrig til 2005. 2004 var et top-år! Skudår og det hele - og fuld af pep og overraskelser. 2005 derimod har så absolut været mere stille i det. Hvis 2005 var ens nabo, ville man sandsynligvis være i tvivl om, hvorvidt der overhovedet var noget hjemme inde ved siden af. For man hørte aldrig noget, og stilheden var næsten værre end en lille gnavende lyd i ny og næ. Indtil pludselig en dag, hvor hele gaden vrimler med politi, og så tager de 2005 med på stationen, fordi 2005 har gravet noget ned i haven. Og du har strengt taget ikke lyst til at vide, hvad det er, de graver op ovre hos 2005.

2006 bliver noget helt andet, og for første gang i 12 måneder har vi chancen for at præge et helt nyt år fra begyndelsen. Og det er ligesom med hunde: Jo før man går til vaflerne, jo sprødere bliver de. Vaflerne, ikke hundene. Hundene bliver, som hunde nu engang bliver.

Og jeg håber, De er klædt på til opgaven, for  201-jubelåret for H.C. Andersens fødsel skal tages i kraven, allerede før kraven er der at tage i. Midt i januar er løbet kørt, og dårlige vaner har bidt sig fast. Så det er nu, De skal beslutte Dem, om De er mand eller mus. Eller kvinde eller mus. Eller for så vidt mus eller mus, selv om den beslutning ikke kan høre til de sværeste. Og dog. Mus har en hjerne på størrelse med en tørret ært, og prøv De lige at beslutte nogetsomhelst med en tørret ært. Og dog. Det går jo okay for Iben Tranholm fra Smagsdommerne.

Følgelig forudsiger jeg følgende for 2006: Bramming bliver endnu mere hotspot, end den er i dag. Den tasmanske pungulv genopdages. Alt hvad der har med den færøske lyspionér Niels Finsen at gøre, bliver populært - 2006 er trods alt kun fire år fra hans 150 års fødselsdag, og man går ikke galt i byen ved at købe fast ejendom på Finsensvej til næste år. Bøgen kommer stærkt igen i maj. Anker Boye får comeback. Det bliver atter moderne at kysse folk på panden. Christian Stadil siger noget klogt. Ernæringsvejledernes fagforening skifter navn fra Formidlerne til Madvokaterne og opløser derefter sig selv, fordi de hellere vil ud i verden og hjælpe andre folk. Jorden går muligvis under. Sommeren bliver lang og tør. Kiki Tholstrup vinder VM i fodbold. Tyskland bliver skilt fra Roger Moore. Tiden går i stå. Og selve livets mening viser sig at være en mand fra Aalborg med hang til søde sager og en gudsbenådet evne til at improvisere.

Men det er jo bare mit 2006. Deres bliver garanteret anderledes, og forhåbentlig kommer De til at holde af det, lige så meget som jeg allerede holder af mit. Jeg lover Dem i hvert fald, at jeg ikke vil detonere nogle atombomber eller andet halløj. Jeg lover at gøre mig umage med livet, og så kan man ikke love mere. Gør De det samme, da bliver vi alle lykkelige.

Undtagen stakkels Roger Moore. Men så kan han lære det.

Billedtekst: Ahorn bliver det helt store i 2006. Og hvis De har børn i teenage-alderen, vil De imponere dem dybt ved at købe RockHardPowerSprays debut-album, når det kommer i 2006. RockHardPowerSpray bliver virkelig store. Og det er ikke engang lyv. Hør dem selv på www.rockhardpowerspray.com

 
 
Illustrationer af Anna Laurine Kornum
Design og udvikling af Mediafarm ApS