Find dig

Kevin R. Mura gjorde det. Han prøvede i hvert fald. Og læs nu, hvorledes det gik ham:

Den 26. august i år satte Kevin Mura sin svigerdatter og hans fire børnebørn af foran afgangshallen i Chicagos Midway lufthavn. Klokken var 20.15, og de rejsende havde travlt med at nå deres fly, så afskeden med Kevin blev mere hastig end kærlig.

Men sådan er det jo. Det sker hundrede gange i løbet af et almindeligt år for os allesammen, at vi siger farvel lidt hurtigere og lidt mere skødesløst, end vi i virkeligheden bryder os om.

Men hvad pokker. Vi ses jo igen lige om lidt. Der er altid en næste gang, og så kan vi blot sige goddag en lille smule ekstra kærligt dér, og så vil alting atter være i watter.

Men ikke den aften i slutningen af august ovre i USA. Ikke for Kevins svigerdatter og børnebørnene, for den aften forsvandt Kevin Mura fuldstændig fra Jordens overflade.

Kevins kone talte i telefon med ham sidste gang et kvarter inden, han nåede lufthavnen, og da var alting normalt. Og svigerdatteren fortalte senere, at Kevin virkede fuldkommen normal, da han satte dem af.

Og alligevel var ingenting normalt. Og det er det jo i virkeligheden aldrig. Man glemmer det blot, fordi der er så meget lunkent vand omkring det skib, vi kalder livet.

Senere samme aften - i den anden ende af USA - døde sangerinden Laura Branigan af en hjerneblødning. Hun var kun 46 år, og dødsfaldet er på ingen måde forbundet med Kevins forsvinden. Og så alligevel. Men det vender vi tilbage til om lidt.

For 13 dage senere fandt lufthavnsmyndighederne Kevins blå Dodge Caravan henne på korttidsparkeringen. Indeni bilen lå Kevins mobiltelefon. Batteriet var fladt. Og dette var det første og eneste spor efter den 54-årige motelejer fra Wisconsin.

Kevins kone forstod ingenting. Og hans børn forstod overhovedet ingenting. Kevin var ikke typen, der gik ned efter cigaretter og så forduftede. Han havde sin familie, sit motel og sin jagt. Han havde ikke misset en eneste dådyr-jagt i 30 år, og nu gik dådyr-jagten ind, men Kevins riffel stod ensom og kold i skabet.

Og Kevins penge og kreditkort lå i skødet på hans kone. Han havde tilmed ikke engang haft sin pung med den aften. Fordi det hele var gået så hurtigt. Fordi svigerdatterens bedstefar pludselig var død, og nu skulle hun bare hjem i en fart.

Mysteriet var fuldendt. Politiet kunne ikke finde nogle tegn på forbrydelse i den efterladte Dodge, så de gik planmæssigt på standby, mens efteråret kom og gik igen.

Men efteråret endte genstridigt. For i fredags gik en mand ind på et bibliotek i Iowa og søgte efter sig selv på Google.

Og han fandt ham.

De kan selv prøve det, hvis De har en datamaskine: Tast blot "Kevin Mura" og vent 0,15 sekunder. Så er han dér. På www.angelsmissing.com under missing adults.

Det tog Kevin Mura fra Chicago 0,15 sekunder at finde sig selv, da han først begyndte at lede. Hvor mange andre kan prale med dét?

Nu er han hjemme hos familien i Chicago igen. Ingen ved, hvor han har været, eller hvad han har lavet. Ingen aner, hvorledes han har overlevet, og absolut ingen kan forklare, hvorfor han gjorde det.

Mindst af alle ham selv. Tilstanden kaldes på engelsk dissociative fugue og beskrives som et begrænset hukommelsestab, hvor patienten fysisk forsøger at flygte fra sin egen identitet. Det udløses som regel af stress eller vrede og kan vare fra få dage til flere måneder. Fysisk er det eneste symptom et permanent, forbløffet udtryk i ansigtet, men psykisk er konsekvenserne langt mere alvorlige.

For man kan jo ikke flygte fra sig selv i længden. Ikke engang i Iowa.

Og hermed er vi tilbage ved sangerinden Laura Branigan. For hvem husker ikke hendes største hit, som Cher i 1987 udødeliggjorde under titlen "I found someone"?

Tillad mig at citere fra 2. vers:

Now, maybe baby maybe baby 
I found someone 
To take away the heartache 
To take away the loneliness

Der er al mulig grund til at være taknemmelig over lige præcis dette øjeblik. Ikke dagen i dag. Ikke engang det øjeblik lige før eller det lige om lidt.

Kun nu.

Tak.

 
 
Illustrationer af Anna Laurine Kornum
Design og udvikling af Mediafarm ApS