Duggerej Power Spray

Der bliver ikke brændt flag af, når Rock Hard Power Spray spiller koncert. De spytter lidt på folk på forreste række, men det er mest for hyggens skyld. Og fordi det er rock'n'roll. Egentlig er det også rock'n'roll at brænde ting af. Mange store rockstjerner har brændt alt muligt af i tidens løb - blandt andet deres chancer for en plads i himlen - men de fire unge mænd fra Odense er bare ikke dér lige nu i deres udvikling som rockorkester.

De er ellers nået forbløffende langt på uhyre kort tid. I august sidste år vandt de verdens største rockkonkurrence foran 6.999 andre orkestre fra hele verden, i mandags kom deres debutalbum i butikkerne, og på mandag rejser de til Holland for at fortsætte Europaturneen i selskab med Bloodhound Gang.

Og tirsdag aften indgik de en historisk samarbejdsaftale med verdens hurtigst voksende religion, duggerej, repræsenteret af religionens grundlægger, som er mig.

Aftalen er gavmild for begge parter. Rock Hard Power Spray får noget at tro på, og det er kolossalt vigtigt som dansk orkester ude i verden lige nu. Og duggerej får fat i ungdommen, som er kolossalt vigtig for en religion. Alle religioner er afhængige af ungdommen, hvis de vil overleve. Selv veletablerede gammelreligioner som islam og kristendommen er hele tiden én eneste skallet generation fra at uddø.

"Har I fat i ungdommen?" spørger jeg de unge mennesker.

"Åh, jo. Mon ikke", siger forsanger Mattias med lys i øjnene, mens guitarist Frederik stolt ruller sit ene bukseben op for at fremvise de mange sår på skinnebenet, han pådrog sig under sidste uges P3 Guld-koncert i Radiohuset.

"Og har I et budskab til de unge?"

"Ja. I stedet for at vende den anden kind til - så giv den en skalle!" svarer Frederik, og basist Ask supplerer: "Ja! Spyt dem i hovedet og kys dem bagefter!"

"Oho. Og hvad handler jeres sange om?"

"Kærlighed, fart, stoffer", foreslår Frederik

"Byture, sex, fisse", foreslår Mattias.

"Vi er rockens svar på John McEnroe!" foreslog Ask, der befandt sig et andet sted mentalt. Men han har nu fat i noget alligevel. De er bare endnu mere seriøse, end John nogensinde blev. Selv 1. januar stod de i øvelokalet. Og de øvede! Og derfor er der vægt bag ordene, når Frederik siger:

"De unge skal tage sig sammen."

Duggerej kunne ikke have formuleret det mere præcist. Og det er mennesker som disse fire, der har gjort vor art til klodens mest succesfulde i verdenshistorien: Virkelysten, opfindsomheden og evnen til at heppe på hinanden. Rock Hard Power Spray er duggerejs officielle lydside. Hvis vor religion var en sang, ville den være "Smile" fra debutalbummet "Commercial Suicide".

"Men hvad med trommeslageren?" spørger De, "hvad siger Simon til alt dette?"

Ikke meget. Til gengæld har han ret håndfaste meninger om, hvilke dyr, der er rock'n'roll, og hvilke der ikke er rock'n'roll.

"Slanger er rock'n'roll. Og ildere. Og fritter! En albinofritte er meget rock'n'roll. Når min hund tisser på min fritte, så bliver min fritte stående. Dét er rock'n'roll", siger han.

"Flodheste er farlige", siger Mattias.

"Ja, men de er ikke rock'n'roll", svarer Simon, "for de har ingen spidse tænder!"

"Flagermus?" foreslår jeg.

"Mjah, de er mere ovre i metal...", siger Simon, mens Frederik pludselig råber:

"Hummeren! Den er lavet til at dræbe! Hård udenpå, blød indeni! Rock'n'roll!"

"Og søpølsen. Den æder sin egen hjerne!" råber jeg.

"Rock'n'roll!" råber vi alle.

En ny fremtid er skabt.

 
 
Illustrationer af Anna Laurine Kornum
Design og udvikling af Mediafarm ApS